Så köper du bilder

Hur söker jag fram en bild?


Precis som på andra bildsöksidor så söker du fram bilder genom enkel eller avancerad sökning. Via enkel sökning så söker du med hjälp av fritext i alla fälten (rubrik, beskrivning och nyckelord) och detta är det absolut snabbaste sättet att leta bilder. Efter att du hittat en bild så kan du fortsätta sökningen genom att klicka på bildens nyckelord och du hittar då alla bilder från alla fotografer, med detta nyckelord. Via länken avancerad sökning så kan du söka mer detaljerat, exempelvis efter bara liggande bilder m.m.

Om du letar efter bilder av en specifik fotograf så kan du gå in på menyraden fotografer. Där kan du välja att titta på alla av fotografens bilder som ligger på Imagemarket. Alternativt så kan du gå in och söka bilder direkt på fotografens egen arkivhemsida (Imagedesk).

Hur köper jag en bild?


När du hittat en bild och klickat på den, så länkas du till fotografens egen arkivsida (Imagedesk) där du får fram mer information om bilden och kontaktinformation till fotografen så att du kan beställa (köpa) bilden online. Där hittar du även information om priser, betalning och leverans. Du avslutar affären direkt med fotografen, och Imagemarket tar ingen förmedlingsavgift.